Kesäleiri

Tervetuloa historianelävöittäjien kesäleirille Särkäntien virkistysalueelle Hollolaan 12.-18.7.2021. Paikalle ovat tervetulleita sekä viikinki- että keskiaikaharrastajat. Tapahtuma on vain meille harrastajille, eli avoimia yleisöpäiviä ei ole. Leirillä noudatamme kuitenkin histelkuria, eli nautithan esimerkiksi virvokkeet ajanmukaisista astioista.

Leirille on perustettu oma Facebook-sivu, Keskiaikaleiri 12.-18-7.2021

Jos teillä on jotain kysyttävää leiriin liittyen, voitte kysyä asiasta Facebook-sivuilla tai ottaa yhteyttä suoraan leirivastaaviin.

Ilmoittautuminen

Leiri-ilmoittautuminen on auki!

Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 10.7.2021 päivän loppuun mennessä.

Voit myös osallistua vain osaksi aikaa, ilmoitathan tarkat päivät lomakkeella. Jos et pääse yöpymään, niin olet tervetullut päiväkäynnille. Päiväkäynti on maksuton. Ilmoitathan saapumisesi lomakkeella. Näin meillä on ajantasainen lista osallistujista yhteystietoineen, jos koronarajoitukset muuttuvat.

Jokainen täysi-ikäinen täyttää oman ilmoittautumislomakkeen. Alaikäiset lapset voi ilmoittaa huoltajan lomakkeella. Kirjoitattehan Ryhmän/perheen nimen, niin osaamme yhdistää teidät yhdeksi ryhmäksi.

Rajoitukset

Tällä hetkellä Päijät-Hämeessä ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia, joten leirille voivat osallistua kaikki halukkaat, mutta seuraamme kuitenkin tilannetta herkällä korvalla ja rajaamme tarvittaessa osallistujamäärää.

Paikka

Tapahtuman osoite on Särkäntie 64, 16710 Hollola.

Saapuminen

Kun saavut tapahtumapaikalle, ilmoittaudu leirivastaaville (Emma Wirtanen tai Maria Heikkinen). Varmimmin löydät meidät Hollolan Keskiaikaseuran leiristä. Etukäteen paikan varanneille löytyy paikka seuran teltasta.

Lähteminen

Leiri päättyy sunnuntaina klo 18 mennessä. Jos poistut kesken viikon tai aiemmin sunnuntaina, muistathan huomioida muiden leirimukavuuden purkaessasi ja pakatessasi.

Tulenteko

Tulenteko on sallittu ainoastaan maasta irti oleviin tulisijoihin, joiden tulee näyttää aikakaudelle mahdollisilta. Jokaista tulisijaa kohden täytyy tuoda mukana tarkastettu sammutin. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kielletty. Seuraathan voimassaolevia rajoituksia ja varaudut tarvittaessa kaasupolttimolla tai retkikeittimellä.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain merkityllä tupakointipaikalla lähellä porttia.

Vesi, polttopuut ja oljet

Juomavettä saa tapahtuma-alueelta kahdesta paikasta, vanhasta WC-rakennuksesta ja rannalla olevasta lähteestä.

Polttopuut löytyvät leiristä vanhan saunarakennuksen läheltä. Ethän kuitenkaan polta puita turhaan, tai varastoi niitä suurta määrää oman tulisijasi luo, jotta näemme kuinka paljon puita on vielä jäljellä. Polttopuita tuodaan leiriin lisää, jos ne uhkaavat loppua kesken. Varauduthan pienimään puita omiin käyttötarkoituksiisi sopiviksi.

Olkia on saatavilla vain niitä etukäteen varanneille. Löydät ne polttopuiden vierestä. Palautathan oljet leirin jälkeen samaan paikkaan jätesäkkiin.

Roskat

Leirillä ei ole yleisiä roska-astioita, joten viethän omat roskasi ja tyhjät pullot/tölkit mukanasi. Suosittelemme kierrättämään mahdollisimman paljon, kirkonkylän Salelta löytyy Rinki-Ekopiste, jonka osoite on Rantatie 946. Salesta löytyy myös pullopalautus.

Fasiliteetit

Leiri on tuttuun tapaan telttaleiri perusfasiliteetein, paikalta löytyy telttasauna ja bajamajat. Kylmäsäilytystä emme voi järjestää, mutta seuran toimisto sijaitsee noin 1km päässä. Ota etukäteen yhteyttä leirivastaaviin, jos terveydellisistä syistä tarvitset kylmäsäilytystä (lääkkeet, allergiat yms.).

Sale Hollola kohtuullisine valikoimineen sijaitsee noin kilometrin päässä, osoitteessa Rantatie 946.

Leiriläisillä on käytössään bajamat. Telttasaunan voi lämmittää päivittäin. Saunoessa käytämme padassa ja peseytymisessä vain lähdevettä. Sovitaan kuitenkin yhdessä sauna-ajoista ja muistetaan huomioida lapsiperheet saunavuoroja jaettaessa.

Työpajat

Leirillä järjestetään erilaisia työpajoja osallistujien kiinnostuksen mukaan. Voit myös ilmoittautua työpajan tai luennon vetäjäksi. Nämä varmistuvat myöhemmin ja ilmoitamme niistä lähempänä leiriä.

Leirimaksu

Leirimaksu on 10€/täysi-ikäinen osallistuja. Alle 18-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Leirimaksun voi maksaa tilille Medium Aevum Hollolense ry, FI35 56111620020493. Käytäthän maksaessasi viitettä 20213! Leirimaksulla katamme alueen vuokraa, sekä bajamaja- ja polttopuukustannuksia.