Medium Aevum Hollolense ry

Esiintyjiä

Harmaasudet ry

Harmaasudet ry on Helsingissä toimiva historianelävöitysyhdistys, jonka juuret ovat 1990-luvulla. Ryhmä saapuu Hollolaan Pyhän Sebastianin jousiammuntakiltana 1300-1400-lukujen asuissa. Ryhmä harrastaa myöhäiskeskiajan rinnalla myös muita historian aikakausia, kuten varhaiskeskiaikaa sekä 1500-1600-lukuja.

https://harmaasudet.fi

Warusseppäin kilta

Warusseppäin Kilta on turkulainen yhdistys, joka valmistaa keskiaikaisia aseita, haarniskoita ja varusteita, harjoittelee niiden käyttöä sekä elävöittää keskiajan elämää. Warusseppäin Killan leirissä pääsee tutustumaan keskiaikaisiin aseisiin ja varusteisiin.

https://www.warussepat.fi

Frælse j Österlandom

Päiväsaikaan kylpylän piiat ja rengit kertovat keskiajan peseytymistavoista sekä juomakulttuurista. Tapahtuman aikana järjestetään myös kylpynäytöksiä. Markkinoiden sulkeuduttua yleisöltä keskiaikaleirin elävöittäjät pääsevät nauttimaan virkistävästä kylvystä. Lue lisää keskiajan kylpylästä.

Frälse j Österlandom on historianelävöitysyhdistys, joka elävöittää suomalaista rälssiä eli keskiajan aatelia ja sen palveluskuntaa 1300- ja 1400-luvuilla. Yhdistys järjestää erilaisia elävöitystapahtumia ja esityksiä sekä osallistuu muiden järjestämiin tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Yhdistystä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa.

https://fraelse.yhdistysavain.fi

Iloinen joutsen

Iloinen Joutsen on keskiaikaan erikoistunut historianelävöitysryhmä. Elämme suomalaisten eli Ruotsin Itämaassa asuvien käsityöläisten arkea 1300-luvun loppupuolella.

https://neulakko.net/iloinenjoutsen

CiRc2M

Akrobaattista tarinankerrontaa Vitkuliina Karvavarpaan ja Kollo Paukapään ihmeellisistä seikkailuista

https://www.circ2m.com

Härkätien leikarit

Härkätien Leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan. Soittimistona muun muassa luuttu, harppu, kampiliira, cittern, nokkahuilut, renessanssikitara ja lyömäsoittimet.

https://www.facebook.com/harkatienleikarit

Vox Silentii

Keskiaikaisia luostarilauluja kirkossa Neitsyt Marialle, Maria Magdalenalle, Annalle ja Barbaralle.

https://www.voxsilentii.fi

Xiazeca Druzyna

Puolalainen ryhmä joka elävöittää historiallisia hevostaisteluja eri aikakausilta, 1200-luvulta aina 1800-luvun lopulle saakka.

http://www.xiazeca.pl