Medium Aevum Hollolense ry

Käytäntö

Matkustusohjeet Hollolaan

Tapahtuma järjestetään Hollolan kirkonkylällä, jonka GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola omalla autolla saavuttaessa. Viikonloppuisin paikalle ei pääse julkisella liikenteellä (la-su).  Lähimmät bussit ja junat muualta Suomesta saapuvat Lahden matkakeskukseen, jonne on 18 km:n etäisyys kirkonkylältä. Lahdesta Hollolaan on kuljettava taksilla tai kimppakyydillä, jos omaa autoa ei ole käytettävissä.

[wpgmza id=”1″]

 

Leiriin saapumisohjeet

Kun saavut tapahtumapaikalle, ilmoittaudu leirivastaavalle Maria Heikkiselle.  Jokaiselle telttakunnalle on varattu teltan koon mukainen paikka alueelta. Ethän siis ryhdy pystyttämään telttaa, ennen kuin olet selvittänyt telttapaikkasi. Näin takaamme sen, että kaikille ilmoittautuneille löytyy riittävästi tilaa alueelta.

Tapahtuma avautuu yleisölle perjantaina 20.7 klo 18.00 (leiriin voi saapua jo torstaina 19.7 klo 16 alkaen, mutta ilmoita asiasta etukäteen). Jos saavut perjantaina, auton tulee olla pois alueelta klo 17.30 mennessä. Tämän jälkeen telttaa ja leiriä saa toki pystyttää, mutta nykyaikaisten tavaroiden tulee olla piilossa yleisöltä. Jos saavut vasta lauantaina, huomioithan sen, että et voi ajaa autolla leiriin asti.

Lähteminen

Tapahtuma sulkeutuu sunnuntaina 21.7 klo 17.00. Ennen tätä autoja ei voi tuoda alueelle ja nykyaikaisten asioiden tulee olla piilossa yleisöltä tapahtuman loppuun saakka.

Kulkuluvat

Jokainen leiriytyjä saa kulkuluvan, jolla porteista saa kulkea maksutta. Kulkulupa tulee olla mukana myös tapahtuma-ajan ulkopuolella, sillä alue on vartioitu myös öisin.

Leirin säännöt

Tupakointi on sallittua vain merkityillä tupakointipaikoilla. Paloturvallisuussyistä tupakointikielto on voimassa myös tapahtuman sulkeuduttua yleisöltä.

Hiljaisuus leirissä alkaa klo 24.00. Tämän jälkeen laulu ja soitto jatkuu lasten alueella olevalla nuotiopaikalla.

Autoja ja peräkärryjä ei suvaita tapahtuma-alueella tapahtuma-aikana.

Tapahtuman aikana nykyaikaisten tavaroiden tulee olla poissa näkyvistä. Jos nautit virvokkeita, nautithan ne ajan mukaisista astioista, myös yöaikaan.

Majoitteet

Koska leirissä eletään vuotta 1418, eivät viikinkiteltat ole soveliaita. Sen sijaan A-malliset teltat (ilman ulkopuolelle näkyviä koristeltuja päätypuita) käyvät, samoin paviljongit, saxonit ja conet.

Turvallisuus

EA henkilöstö on tapahtuman aukioloaikoina infoteltalla, aukioloaikojen ulkopuolella teltalla sijaitsevat EA välineet. Ilmoitus kaikista tapaturmista/onnettomuuksista tehdään turvallisuusvastaavalle (Lauri Lännenpää). Vakavissa tapauksissa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112, opastetaan apu paikalle ja toimitaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tapahtumapaikan GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola.

Tulenteko

Tulenteko on sallittua ainoastaan maasta irti oleviin tulilaatikoihin, joiden tulee näyttää mahdollisilta aikakaudelle/aikakautiselta. Jokaista tulilaatikkoa kohden tulee tuoda mukana tarkastettu sammutin, (sammuttimen voimassaoloaika tarkistetaan ennen tulentekoa). Yleiset sammuttimet sijaitsevat lipunmyyntipaikoilla, infoteltassa, lastenmaassa, esiintymislavan takana ja ravintolateltassa.

Alkoholipolitiikka

Omien alkoholijuomien nauttiminen alueella on tapahtuman aukioloaikana kielletty (kuten on aina ollut). Tapahtuma-alueella on ravintola A-oikeuksin. Myös tapahtuman sulkeuduttua yleisöltä on histel-kurin noudattaminen erittäin suositeltavaa. Virvoitusjuomat tulee nauttia aikakautisista astioista, eli ei tölkkejä, pulloja, tonkkia tai tetroja esille.

Lemmikit

Lemmikit ovat sallittuja vain leirissä asuville ja esiintyjille/myyjille.

Ruokahuolto

Jokainen vastaa omasta ruokahuollostaan, lounasruokaa voi ostaa ravintoloitsijalta lounasaikaan. Noin 300 m:n päässä länsiportilta on Kirkonkylän Sale kohtuullisine valikoimineen.

Raha-automaatti

Hollolan kirkonkylällä ei ole raha-automaattia. Lähin sijaitsee Salpakankaalla noin 15 km:n päässä kirkonkylältä.

Fasiliteetit

Leiriläisille, myyjille ja esiintyjille tarjotaan polttopuut, oljet ja juomavesi. Alueella on maksuttomat WC:t (bajamajat).

Peseytyminen

Alueella ei ole suihkuja. Kirkonkylän uimaranta sijaitsee noin 200m:n etäisyydellä tapahtuma-alueesta.

Ohjeet valokuvaamisesta

Valokuvaaminen on sallittua elävöittäjille koko tapahtuman ajan. Medium Aevum Hollolense pyytää kohteliaimmin käyttämään hästägiä #hollolankeskiaika2018

Myyminen

Omien tuotteiden myyminen leirissä on sallittua, mutta tuotteet tulee hyväksyttää myyjävastaavalla (Henna Pekkanen).

Tapahtuma on auki yleisölle:

  • perjantai 20.7 klo 18.00-23.30
  • lauantai  21.7 klo 10.00-23.30
  • sunnuntai 22.7 klo 10.00-17.00