Medium Aevum Hollolense ry

Elävöittäjäksi keskiaikatapahtumaan

Tervetuloa Hollolan keskiaikatapahtuman leiriin elävöittämään vuotta 1400. Keskiaikatapahtuman teemana on Pyhä Anna ja käsityöläiset.

Leiri avautuu elävöittäjille jo keskiviikkona 17.7. jatkuen aina sunnuntaihin 21.7. Lauantai-iltana järjestetään koko leirille iltajuhla nyyttikestiperiaatteella.

Tiedot näytöksistä tarkentuu myöhemmin.

Leiri-ilmoittautumiset otetaan vastaan vain virallisella lomakkeella.

Ilmoittautuminen päättyy 12.7.

Leirille on perustettu oma Facebook-ryhmä Hollolan Keskiaikaleiri.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä leirin järjestelyistä niin laitathan viestiä osoitteeseen leiri@keskiaika.fi.

Matkustusohjeet Hollolan kirkonkylään

Tapahtuman GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola omalla autolla saavuttaessa.

Julkinen liikenne tapahtuma-alueelle kulkee vain perjantaina, aikataulut voi katsoa Lahden seudun liikenteen verkkosivustolta. Viikonlopun aikaan (la-su) bussivuoroja ei kulje lainkaan. Lähimmät bussit ja junat muualta Suomesta saapuvat Lahden matkakeskukseen, jonne on 18 km:n etäisyys kirkonkylältä. Lahdesta Hollolaan on kuljettava taksilla tai kimppakyydillä, jos omaa autoa ei ole käytettävissä.

Leiriin saapumisohjeet

Kun saavut tapahtumapaikalle, ilmoittaudu leirivastaava Maria Heikkiselle. Jokaiselle telttakunnalle on varattu teltan koon mukainen paikka alueelta. Ethän siis ryhdy pystyttämään telttaa, ennen kuin olet selvittänyt telttapaikkasi. Näin takaamme sen, että kaikille ilmoittautuneille löytyy riittävästi tilaa alueelta.

Tapahtuma avautuu yleisölle perjantaina 19.7. klo 14.00. Leiri avautuu elävöittäjille jo keskiviikkona 17.7. Ilmoitathan saapumisajankohdastasi kuitenkin etukäteen. Tapahtuma-alueella ei saa olla ajoneuvoja aukioloaikoina.

Lähteminen

Tapahtuma sulkeutuu sunnuntaina 21.7. klo 16.00. Ennen tätä autoja ei voi tuoda alueelle ja nykyaikaisten asioiden tulee olla piilossa yleisöltä tapahtuman loppuun saakka.

Kulkuluvat ja leirimaksu

Leiriytyminen maksaa 10€/teltta (leirimaksuilla katamme kulut juomavedestä ja polttopuista). Maksu suoritetaan tapahtumaan saavuttaessa leirivastaavalle, mielellään tasarahalla. Jokainen leiriytyjä saa kulkuluvan, jolla porteista saa kulkea maksutta. Kulkulupa tulee olla mukana koko tapahtuman ajan. Alueella on yövartiointi perjantaista sunnuntaihin.

Tapahtuma on auki yleisölle:

  • perjantaina 19.7. klo 14.00 – 19.00
  • lauantaina  20.7. klo 10.00 – 19.00
  • sunnuntaina 21.7. klo 10.00 – 16.00

Turvallisuus

EA-henkilöstö on tapahtuman aukioloaikoina infoteltalla, aukioloaikojen ulkopuolella teltalla sijaitsevat EA välineet. Ilmoitus kaikista tapaturmista/onnettomuuksista tehdään turvallisuusvastaavalle (Kari Rauha). Vakavissa tapauksissa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112, opastetaan apu paikalle ja toimitaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tapahtumapaikan GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola.

Tulenteko

Tulenteko on sallittua ainoastaan maasta irti oleviin tulilaatikoihin, joiden tulee näyttää mahdollisilta aikakaudelle/aikakautiselta. Jokaista tulilaatikkoa kohden tulee tuoda mukana tarkastettu sammutin, (sammuttimen voimassaoloaika tarkistetaan ennen tulentekoa). Yleiset sammuttimet sijaitsevat lipunmyyntipaikoilla, infoteltassa ja ravintolateltassa.

Leirin säännöt

Tupakointi on sallittua vain merkityillä tupakointipaikoilla. Paloturvallisuussyistä tupakointikielto on voimassa leirissä myös tapahtuman sulkeuduttua yleisöltä.

Autoja ja peräkärryjä ei suvaita tapahtuma-alueella tapahtuma-aikana.

Tapahtuman aikana nykyaikaisten tavaroiden tulee olla poissa näkyvistä. Jos nautit virvokkeita, nautithan ne ajan mukaisista astioista, myös yöaikaan.

Muistathan, että myyjillä ja esiintyjillä on edessä pitkä työpäivä, joten otahan muut leiriläiset huomioon yöaikaan.

Myyminen

Omien tuotteiden myyminen leirissä on sallittua, mutta tuotteet tulee hyväksyttää leirivastaavalla (Maria Heikkinen). Huomioithan tuotteiden ajanmukaisuuden.

Virvokkeet

Omien alkoholia sisältävien juomien nauttiminen on tapahtuman aukioloaikana alueella kielletty. Kaikki virvoitusjuomat tulee nauttia aikakautisista astioista eli ei tölkkejä, pulloja, tonkkia tai tetroja esille. Tapahtuma-alueelta löytyy ravintola A-oikeuksin.

Lemmikit

Lemmikit ovat sallittuja vain leirissä asuville ja esiintyjille/myyjille.

Majoitteet

Koska leirissä eletään vuotta 1400, joten viikinkiteltat eivät käy tapahtumaan. Sen sijaan A-malliset teltat (ilman ulkopuolelle näkyviä koristeltuja päätypuita) käyvät, samoin paviljongit, saxonit ja conet. Jos et ole varma käykö majoitteesi tapahtumaamme, voit olla yhteydessä leirivastaavaan (Maria Heikkinen).

Ruokailu

Jokainen vastaa omasta ruokailustaan, lounasruokaa voi ostaa ravintoloitsijalta lounasaikaan. Noin 300 m:n päässä länsiportilta on Kirkonkylän Sale kohtuullisine valikoimineen.

Raha-automaatti

Hollolan kirkonkylällä ei ole raha-automaattia. Lähin sijaitsee Salpakankaalla noin 15 km:n päässä kirkonkylältä.

Fasiliteetit

Leiriläisille, myyjille ja esiintyjille tarjotaan polttopuut, oljet ja juomavesi. Alueella on maksuttomat WC:t (bajamajat).

Ohjeet valokuvaamisesta

Valokuvaaminen on sallittua elävöittäjille koko tapahtuman ajan. Medium Aevum Hollolense pyytää kohteliaimmin käyttämään hästägiä #hollolankeskiaika2024

Peseytyminen

Alueella ei ole suihkuja. Kirkonkylän uimaranta sijaitsee noin 200m:n etäisyydellä tapahtuma-alueesta. Leiristä löytyy myös keskiajan kylpylä, jonka palveluista pääset nauttimaan pientä lisämaksua vastaan.

Elävöittäjien illanvietto lauantaina

Järjestämme lauantai-iltana 20.7. noin klo 20.00 alkaen elävöittäjien illanvieton, johon jokainen leirin elävöittäjä saa halutessaan osallistua nyyttäriperiaatteella. Jos osallistut, tuo siis jotakin jaettavaa syötävää mukanasi, muutoin illanvietto on maksuton. Ideana on kokoontua elävöittäjien kanssa viettämään mukavaa iltaa yhdessä pitkästä aikaa!

Ilmoittautuminen

Leiri-ilmoittautumiset otetaan vastaan vain virallisella lomakkeella.