Elävöittäjäksi keskiaikatapahtumaan

Tervetuloa Hollolan keskiaikatapahtuman leiriin elävöittämään vuotta 1400. Keskiaikatapahtuman teemana on Pyhä Eustauchius. Heinäkuisille markkinoille ja turnajaisiin kokoontuu paljon niin ylhäistä kuin alhaistakin väkeä ihmettelemään markkinahumua, mittelemään voimiaan ja taitojaan sekä majoittumaan keskiaikaleiriin Hollolan kirkon ja Kapatuosian linnavuoren katveeseen. Turnajaisnäytöksinä järjestetään haarniskoidut jalkaturnajaiset aidan yli, hevosturnajaiset, jousiammuntakilpailut sekä piiritysnäytös teemalla ”Rakkauden linnoituksen valloitus”.

Leiri avautuu elävöittäjille jo keskiviikkona 20.7.2022 jatkuen aina sunnuntaihin 24.7.2022. Perjantai-iltana järjestetään koko leirille iltajuhla nyyttikestiperiaatteella.

Lisätietoa näytösohjelmista löytyy jokaisen näytösten omalta infosivuilta.

Leiri-ilmoittautumiset otetaan vastaan vain virallisella lomakkeella.

Leirille on perustettu oma Facebook-ryhmä Hollolan Keskiaikaleiri.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä leirin järjestelyistä niin laitathan viestiä osoitteeseen leiri@keskiaika.fi.

Matkustusohjeet Hollolan kirkonkylään

Huomioithan perjantaina 22.7.2022 poikkeavat liikennejärjestelyt klo 12.00-14.15. Rantatie ja Messiläntie ovat suljettuna liikenteeltä Tour Lakeland -pyöräilytapahtuman vuoksi Lahdesta Pyhäniemeen saakka noin klo 12.00-14.15, joten saavuthan tapahtumaan Kirkkotien kautta.

Lahdesta pääsee Hollolan kirkonkylälle reittiä Hämeenlinnantie -> Soramäentie -> Kirkkotie -> Rantatie.

Navigaattoriin kannattaa laittaa osoitteeksi Rantatie 917 ja merkitä reitti kulkemaan Hälvälän kautta, jolloin navigaattori näyttää nopeimman reitin tiesulkujen ajan.

Perjantaina klo 14.30 jälkeen ja viikonlopun ajan tapahtuma-alueelle pääsee kulkemaan normaalisti myös Rantatien kautta. 

Julkinen liikenne tapahtuma-alueelle kulkee vain perjantaina, aikataulut voi katsoa Lahden seudun liikenteen verkkosivustolta. Viikonlopun aikaan (la-su) bussivuoroja ei kulje lainkaan. Lähimmät bussit ja junat muualta Suomesta saapuvat Lahden matkakeskukseen, jonne on 18 km:n etäisyys kirkonkylältä. Lahdesta Hollolaan on kuljettava taksilla tai kimppakyydillä, jos omaa autoa ei ole käytettävissä.

Tapahtuman GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola omalla autolla saavuttaessa.

[wpgmza id=”1″]

Leiriin saapumisohjeet

Kun saavut tapahtumapaikalle, ilmoittaudu leirivastaava Maria Heikkiselle (puh. 0503824985). Jokaiselle telttakunnalle on varattu teltan koon mukainen paikka alueelta. Ethän siis ryhdy pystyttämään telttaa, ennen kuin olet selvittänyt telttapaikkasi. Näin takaamme sen, että kaikille ilmoittautuneille löytyy riittävästi tilaa alueelta.

Tapahtuma avautuu yleisölle perjantaina 22.7.2022 klo 12.00. Leiri avautuu elävöittäjille jo keskiviikkona 20.7.2022, ilmoitathan saapumisajankohdastasi kuitenkin etukäteen. Tapahtuma-alueella ei saa olla ajoneuvoja aukioloaikoina.

Lähteminen

Tapahtuma sulkeutuu sunnuntaina 24.7.2022 klo 17.00. Ennen tätä autoja ei voi tuoda alueelle ja nykyaikaisten asioiden tulee olla piilossa yleisöltä tapahtuman loppuun saakka.

Kulkuluvat ja leirimaksu

Leiriytyminen maksaa 10€/teltta (leirimaksuilla katamme kulut juomavedestä ja polttopuista). Maksu suoritetaan tapahtumaan saavuttaessa leirivastaavalle, mielellään tasarahalla. Jokainen leiriytyjä saa kulkuluvan, jolla porteista saa kulkea maksutta. Kulkulupa tulee olla mukana myös tapahtuma-ajan ulkopuolella, sillä alue on vartioitu myös öisin.

Tapahtuma on auki yleisölle:

  • perjantaina 22.7.2022 klo 12.00 – 19.00
  • lauantaina  23.7.2022 klo 10.00 – 19.00
  • sunnuntaina 24.7.2022 klo 10.00 – 17.00

Turvallisuus

EA-henkilöstö on tapahtuman aukioloaikoina infoteltalla, aukioloaikojen ulkopuolella teltalla sijaitsevat EA välineet. Ilmoitus kaikista tapaturmista/onnettomuuksista tehdään turvallisuusvastaavalle (Kari Rauha). Vakavissa tapauksissa soitetaan yleiseen hätänumeroon 112, opastetaan apu paikalle ja toimitaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tapahtumapaikan GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola.

Tulenteko

Tulenteko on sallittua ainoastaan maasta irti oleviin tulilaatikoihin, joiden tulee näyttää mahdollisilta aikakaudelle/aikakautiselta. Jokaista tulilaatikkoa kohden tulee tuoda mukana tarkastettu sammutin, (sammuttimen voimassaoloaika tarkistetaan ennen tulentekoa). Yleiset sammuttimet sijaitsevat lipunmyyntipaikoilla, infoteltassa, lastenmaassa, esiintymislavan takana ja ravintolateltassa.

Leirin säännöt

Tupakointi on sallittua vain merkityillä tupakointipaikoilla. Paloturvallisuussyistä tupakointikielto on voimassa myös tapahtuman sulkeuduttua yleisöltä.

Hiljaisuus leirissä alkaa klo 24.00. Tämän jälkeen laulu ja soitto jatkuu lasten alueella olevalla nuotiopaikalla.

Autoja ja peräkärryjä ei suvaita tapahtuma-alueella tapahtuma-aikana.

Tapahtuman aikana nykyaikaisten tavaroiden tulee olla poissa näkyvistä. Jos nautit virvokkeita, nautithan ne ajan mukaisista astioista, myös yöaikaan.

Myyminen

Omien tuotteiden myyminen leirissä on sallittua, mutta tuotteet tulee hyväksyttää myyjävastaavalla (Minttu Rauha). Huomioithan tuotteiden ajanmukaisuuden.

Alkoholipolitiikka

Omien alkoholijuomien nauttiminen alueella on tapahtuman aukioloaikana kielletty (kuten on aina ollut). Tapahtuma-alueella on ravintola A-oikeuksin. Virvoitusjuomat tulee nauttia aikakautisista astioista, eli ei tölkkejä, pulloja, tonkkia tai tetroja esille.

Lemmikit

Lemmikit ovat sallittuja vain leirissä asuville ja esiintyjille/myyjille.

Majoitteet

Koska leirissä eletään vuotta 1400, eivät viikinkiteltat ole soveliaita. Sen sijaan A-malliset teltat (ilman ulkopuolelle näkyviä koristeltuja päätypuita) käyvät, samoin paviljongit, saxonit ja conet.

Ruokahuolto

Jokainen vastaa omasta ruokahuollostaan, lounasruokaa voi ostaa ravintoloitsijalta lounasaikaan. Noin 300 m:n päässä länsiportilta on Kirkonkylän Sale kohtuullisine valikoimineen.

Raha-automaatti

Hollolan kirkonkylällä ei ole raha-automaattia. Lähin sijaitsee Salpakankaalla noin 15 km:n päässä kirkonkylältä.

Fasiliteetit

Leiriläisille, myyjille ja esiintyjille tarjotaan polttopuut, oljet ja juomavesi. Alueella on maksuttomat WC:t (bajamajat).

Ohjeet valokuvaamisesta

Valokuvaaminen on sallittua elävöittäjille koko tapahtuman ajan. Medium Aevum Hollolense pyytää kohteliaimmin käyttämään hästägiä #hollolankeskiaika2022

Peseytyminen

Alueella ei ole suihkuja. Kirkonkylän uimaranta sijaitsee noin 200m:n etäisyydellä tapahtuma-alueesta.

Elävöittäjien illanvietto perjantaina

Järjestämme perjantai-iltana 22.7. noin klo 20.00 alkaen elävöittäjien illanvieton, johon jokainen leirin elävöittäjä saa halutessaan osallistua nyyttäriperiaatteella. Jos osallistut, tuo siis jotakin jaettavaa syötävää mukanasi, muutoin illanvietto on maksuton. Ideana on kokoontua elävöittäjien kanssa viettämään mukavaa iltaa yhdessä pitkästä aikaa!

Leiri-ilmoittautumiset otetaan vastaan vain virallisella lomakkeella.