Keskiaikatapahtuma 2012

ärjestyksessään jo yhdeksännet keskiaikamarkkinat vietetään tulevana kesänä, jolloin tapahtuman päähenkilönä vaikuttaa Pyhä Lauri. Tämän teeman ympärille rakennetaan jälleen hieno tapahtuma markkinoineen, konsertteineen, näytelmineen mitä erilaisimmilla hulinoilla höystettynä.

Tapahtumaan saadaan myös ruudinkäryä ja savua, josta vastaavat ruotsalainen elävöittäjäryhmä Albrechts Bössor ja suomalainen Paksun Katariinan tykkisisarkunta sunnuntaina.
Albrechts Bössor pamauttaa lauantaina tapahtuman avatuksi ja esittelee lauantaina ja sunnuntaina mustaruutiaseiden kehitystä ja ampumatekniikkaa.

Lauantaina ryhmän kokki Peter Ahlqvist esittelee keskiaikaista ruoanlaittoa ja sunnuntaina ryhmä esittelee aikakauden painitekniikoita.

Suomalainen Paksun Katariinan tykkisisarkunta on joukko nuoria naisia, jotka elävöittävät 1400-luvun tykkimiehiä. He ampuvat tapahtumassa sunnuntaina.

Lisäksi tapahtumassa nähdään ja koetaan jälleen suuren suosion saanut leiri, jossa eletään ja asutaan tapahtuman ajan. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä muun muassa miten telttamallit kehitttyivät vuosisatojen varrella aina viikinkiteltoista kaksimastoisiin ylellisiin paviljonkeihin.

Kävijöiden keskiajan pukeutumista koskeviin kysymyksiin saa avun räätäliliike Iloisen Joutsenen kojulta, jossa päivystävät räätälit antavat tarvittaessa pukuneuvontaa. Yhdessä Albrechts Bössoreiden kanssa Iloisen Joutsenen räätälit esittelevät myös aikakauden muotia pienessä näytöksessä.

Kaiken tämän lisäksi tapahtuma on täynnä ääniä, tuoksuja, makuja ja tunnelmia keskiajalta, kuten Rohanin tallin jo maailmallakin tunnettu turnajaisesitys, käsityöläisiä, näyttelijöitä, kauppiaita ja ruokaa, lauantai-illan pitoja unohtamatta.