Medium Aevum Hollolense ry

Kesäleiri

Tervetuloa historianelävöittäjien kesäleirille Särkäntien virkistysalueelle Hollolaan 3.-9.6.2024. Paikalle ovat tervetulleita sekä viikinki- että keskiaikaharrastajat. Leiri on osa valtakunnallista Avoimet Kylät -tapahtumaa ja on avoinna yleisölle lauantaina 8.6.2024 klo 10.00 – 15.00. Leirillä noudatamme histelkuria, eli nautithan esimerkiksi virvoikkeet ajanmukaisista astioista.

Leirille on perustettu oma Facebook-ryhmä, Keskiaikaleiri 3.-9.6.2024

Jos teillä on jotain kysyttävää leiriin liittyen, voitte kysyä asiasta Facebook-sivuilla tai ottaa yhteyttä suoraan leirivastaaviin.

Ilmoittautuminen

Leiri-ilmoittautuminen on auki!

Voit myös osallistua vain osaksi aikaa, ilmoitathan tarkat päivät lomakkeella. Jos et pääse yöpymään, niin olet tervetullut päiväkäynnille. Päiväkäynti on maksuton. Ilmoitathan saapumisesi lomakkeella.

Jokainen täysi-ikäinen täyttää oman ilmoittautumislomakkeen. Alaikäiset lapset voi ilmoittaa huoltajan lomakkeella. Kirjoitattehan Ryhmän/perheen nimen, niin osaamme yhdistää teidät yhdeksi ryhmäksi.

Paikka

Tapahtuman osoite on Särkäntie 64, 16710 Hollola.

Saapuminen

Kun saavut tapahtumapaikalle, ilmoittaudu leirivastaaville Emma Wirtanen, 0447882288 tai Maria Heikkinen, 0503824985. Varmimmin löydät meidät Hollolan Keskiaikaseuran leiristä. Etukäteen paikan varanneille löytyy paikka seuran teltasta.

Lähteminen

Leiri päättyy sunnuntaina klo 18 mennessä. Jos poistut kesken viikon tai aiemmin sunnuntaina, muistathan huomioida muiden leirimukavuuden purkaessasi ja pakatessasi.

Tulenteko

Tulenteko on sallittu ainoastaan maasta irti oleviin tulisijoihin, joiden tulee näyttää aikakaudelle mahdollisilta. Jokaista tulisijaa kohden täytyy tuoda mukana tarkastettu sammutin. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kielletty. Seuraathan voimassaolevia rajoituksia ja varaudut tarvittaessa kaasupolttimolla tai retkikeittimellä.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua vain merkityllä tupakointipaikalla lähellä porttia.

Vesi ja polttopuut

Juomavettä saa tapahtuma-alueelta kahdesta paikasta, vanhasta WC-rakennuksesta ja rannalla olevasta lähteestä.

Polttopuut löytyvät leiristä vanhan saunarakennuksen läheltä. Ethän kuitenkaan polta puita turhaan, tai varastoi niitä suurta määrää oman tulisijasi luo, jotta näemme kuinka paljon puita on vielä jäljellä. Polttopuita tuodaan leiriin lisää, jos ne uhkaavat loppua kesken. Varauduthan pienimään puita omiin käyttötarkoituksiisi sopiviksi.

Roskat

Leirillä ei ole yleisiä roska-astioita, joten viethän omat roskasi ja tyhjät pullot/tölkit mukanasi. Suosittelemme kierrättämään mahdollisimman paljon, kirkonkylän Salelta löytyy Rinki-Ekopiste, jonka osoite on Rantatie 946. Salesta löytyy myös pullopalautus.

Fasiliteetit

Leiri on tuttuun tapaan telttaleiri perusfasiliteetein, paikalta löytyy telttasauna ja bajamajat. Kylmäsäilytystä emme voi järjestää, mutta seuran toimisto sijaitsee noin 1km päässä. Ota etukäteen yhteyttä leirivastaaviin, jos terveydellisistä syistä tarvitset kylmäsäilytystä (lääkkeet, allergiat yms.).

Sale Hollola kohtuullisine valikoimineen sijaitsee noin kilometrin päässä, osoitteessa Rantatie 946.

Leiriläisillä on käytössään bajamat. Telttasaunan voi lämmittää päivittäin. Saunoessa käytämme padassa ja peseytymisessä vain lähdevettä. Sovitaan kuitenkin yhdessä sauna-ajoista ja muistetaan huomioida lapsiperheet saunavuoroja jaettaessa.

Leirimaksu

Leirimaksu on 10€/täysi-ikäinen osallistuja. Alle 18-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta. Leirimaksun voi maksaa tilille Medium Aevum Hollolense ry, FI35 56111620020493. Käytäthän maksaessasi viitettä 20213! Leirimaksulla katamme alueen vuokraa, sekä bajamaja- ja polttopuukustannuksia.