Keskiaikatapahtuma 2018

Tämän kesän suuresti odotettu tapahtuma sijoittuu aikaan ennen Hollolan nykyisen kivikirkon rakentamista, vuoteen 1418. Tapahtuman pääteemana on Pyhä Maria, jonka mukaan paikalle vuosina 1495-1510 rakentuva kirkko nimetään.

Hollolan suurpitäjään, Hämeen ja Viipurin linnojen välimaastossa käydään turnajaisia linnojen päälliköiden seurueiden välillä. Turnajaiset tulevat olemaan koko viikonlopun yli kestävä spektaakkeli, joka koostuu useammasta näytöksestä. Turnajaisten teemana on “rakkauden linnake” jossa vastakkain on joukko alempisäätyisiä soineja ja vastapuolella ylempisäätyisiä ritareita. Yleisö tulee näkemään ja kokemaan niin hevosturnajaisia, jalkaväen taisteluita jousiampujineen, tykkimiehineen ja katapultteineen, kuin näiden urheiden taistelijoiden ja ritareiden suurilukuiset taustajoukot leirissä pitämässä huolta heidän varusteistaan, vaatteistaan ja yleisestä hyvinvoinnistaan.

Suurten turnajaisten vanavedessä paikalle saapuu tietenkin runsaslukuinen joukko kaikenlaisen tarpeellisen tavaran ja herkkujen myyjiä, leikareita, akrobaatteja, tanssijoita, laulajia ja soittajia viihdyttämään kaikkea kansaa tapahtumassa.

Markkinaväen ei myöskään tarvitse riutua nälästä eikä nääntyä janoon, sillä paikalle saapuu suussa sulavista herkuistaan ja maan mainioista juomistaan tunnettu kievarinpitäjä Hannes. Hän pitää huolen että kaikki saavat mieluista vatsan täytettä tapahtumassa. Perinteiseen tapaan lauantai-iltana juhlitaan yhdessä ohjelmallisissa iltapidoissa.

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaamme!

Matkustusohjeet Hollolaan

Hollolan kirkonkylään pääsee omalla autolla. Kesäisin sinne ei tule julkista liikennettä lainkaan. GPS-osoite on Rantatie 917, 16710 Hollola.

[wpgmza id=”1″]

 

Tapahtuma avoinna

  • Perjantaina 20.7 klo 18:00 – 23:30
  • Lauantaina 21.7 klo 10:00 – 23:30
  • Sunnuntaina 22.7 klo 10:00 -17:00

Pääsymaksut

Perjantaina 8€/aikuiset, 4€/7-15 v.

Lauantaina ja sunnuntaina 10€/aikuiset, 5€/7-15 v.

Perhelippu 25€.

Viikonloppulippu (pe-su) 20€/aik. 10€/7-15v.

Lippuja saa ostettua kolmelta tapahtuma-alueelle johtavalta portilta. Maksuvälineenä voi käyttää kateistä tai pankkikorttia.

Ilmainen pysäköinti.

Pankkiautomaatti

Hollolan kirkonkylällä ei ole pankkiautomaattia. Lähin rahannostomahdollisuus Salpakankaalla noin 15 km päässä.

Lemmikit

Ei lemmikkieläimiä tapahtuma-alueelle. Lemmikit ovat sallittuja vain leirissä asuville ja esiintyjille/myyjille.