Pukukurssin jälkeisiä ajatuksia

Loppuvuodesta 2017 järjestettiin pukukurssi Hollolan keskiaikamarkkinoita ja sen pukeutumisvaatimuksia ajatellen. Kurssilla valmistettiin 1400-luvun asukokonaisuus johon kuuluu pellavainen alusmekko, lyhythihainen villamekko ja huntu. Kurssin opettajana toimi Mervi Pasanen.

Kurssi alkoi pienellä infolla siitä millaisia vaatteita olisi mahdollisuus tehdä, millaset materiaalit kelpaavat ja mistä kankaita kannattaa ostaa. Jo jonkin aikaa harrastaneelle tuttua asiaa mutta vasta harrastusta aloittaneelle todella tarpeellista tietoa. Joillain osallistujista oli jo kankaat valmiina, jotkut tekivät kimppatilauksia.

Työt aloitettiin valmistamalla jokaiselle oma henkilökohtainen kaava. Sen jälkeen alkoi vipinä kun porukka levittäytyi pitkin Pyhäniemen koulun lattioita leikkaamaan kankaita. Hiljalleen jokainen rauhoittui pöytien ääreen ompelemaan, käsin. Mervi kiersi kärsivällisesti pöydästä toiseen neuvomassa oppilaitaan.

Itse ehdin kurssin aikana saamaan oman pukukokonaisuuteni valmiiksi mutta joillakin työ jäi kesken. Tämän takia kurssi olisi voinut kestää vähän pidempään. Yksin ei kukaan kuitenkaan jää vaan käytössä oli myös kurssia varten tehty Facebook-ryhmä jossa on mahdollista pyytää apua ja jakaa kuvia.

Itse olen käynyt nyt kahdella Mervin pukukurssilla ja olen kokenut ne hyödyllisiksi, on mukavaa ommella kun ympärillä on muita harrastajia joiden kanssa jutella aiheesta ja aiheen vierestä, ihailla toisten kangasvalintoja ja tietenkin tutustua uusiin ihmisiin.

Piti ihan tanssiksi laittaa uuden mekon valmistumisen kunniaksi.