Kässäkerhot

Huomio! Vallitsevan Korona-tilanteen takia pidämme 23.1.2021 kässäkerhon etänä. Lisätietoja Facebook-sivuilla.

Ensi viikon lauantaina 12.9 klo 12-16 on syksyn ensimmäinen kässäkerho. Tarkoituksena on tavata kerran kuussa, ommella ja valmistaa keskiajan mukaisia vaatteita ja asusteita yhdessä tietyn teeman mukaisesti. Kässäkerhot järjestetään keskiaikaseuran toimistolla Hollolan Vanhan Kunnantuvan yläkerrassa (Rantatie 918, 16710 Hollola).

Jos olet vasta-alkaja, sinulla on mahdollisuus koota itsellesi keskiaikainen asukokonaisuus osallistumalla näihin tapaamisiin ja tutustua samalla seuran jäseniin. Kokeneimmille tarjoamme mahdollisuuden ommella yhdessä ja saada varusteet kuntoon ensi kesään mennessä.

Paikalle saa tulla ompelemaan toki muutakin kuin kyseisen teeman mukaisia vaatteita, mutta apu ja opastus keskittyy aina tiettyyn teemaan, jotta kaikille jää aikaa myös omalle ompelulle jokaisella kerralla. Voimme tarvittaessa tehdä yhdessä myös kangastilauksia seuraaville kerroille, kun tiedämme, mitä kullakin kerralla on tarkoitus tehdä.

Kässäkerhoihin osallistuminen on ilmaista eikä ennakkoilmoittautumista tarvitse tehdä. Tulethan paikalle vain terveenä!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kässäkerhojen ajankohdat ja teemat:

  • Launtai 12.9 alusmekot/-vaatteet
  • Launantai 17.10 päällysmekot /vaatteet osa 1
  • Lauantai 14.11 päällysmekot/vaatteet osa 2
  • Joulukuussa ei kässäkerhoa
  • Lauantai 23.1 hunnut ja päähineet (huomio, järjestetään etänä)
  • Lauantai 20.2 huput
  • Lauantai 27.3 sukat
  • Lauantai 17.4 korjaa vanhaa/ jatka keskeneräisiä vaatteita
  • Lauantai 15.5 ei valittua teemaa, tämä ideoidaan myöhemmin.

Arvoisa markkinakansa!

Olemme saaneet Teiltä paljon palautetta, niin ruusuja kuin risujakin. Kiitämme molemmista, ruusut lämmittävät pienen tapahtumamuurahaisen mieltä ja antaa virtaa seuraavan tapahtuman tulille laittamiseen. Risuja on vähintäänkin yhtä hyvä saada, amatööreinä tätä tapahtumaa värkätessä emme aina osaa joka yksityiskohtaa katsoa ja huomioida kuten pitäisi, näistä palautteista saamme tarvitsemaamme ohjausta panostaa seuraavalla kerralla enemmän niihin asioihin jotka eivät menneet aivan kuten Strömsössä.

Haluaisimme tässä nostaa muutaman risun kimpusta ja tarkastella muutamalla lauseella niitä.

Pääsymaksu on kuta kuinkin ainoa tulonlähteemme, jolla saamme katettua tapahtumasta aiheutuvat kulut. Ilman pääsymaksuja ei olisi tätä tapahtumaakaan. Siksi perimme jatkossakin pääsymaksun kävijöiltä, koska meillä on palava tahto tarjota niin kävijöille kuin elävöittäjillekin keskiaikaan liittyviä elämyksiä ja kokemuksia tämän tapahtuman muodossa.

Turnajaiset keskiajalla olivat ihan jotain muuta kuin elokuvien verta, hikeä ja testosteronia pursuavat supershowt. Silloin turnajaisten yhtenä tärkeänä tarkoituksena oli sotilaiden taistelutaitojen kehittäminen näytöksellisyyden rinnalla. Vasta hyvin myöhäisellä keskiajalla (1600-luvulle tultaessa) turnajaisista tuli teatteria ja ylhäisön kallista hupia. Me tapahtuman järjestäjinä haluamme luoda turnajaisissamme mahdollisimman liki sen tunnelman joka olisi sydänkeskiajalla ollut, huomioiden erityisesti hevosten, ritareiden sekä yleisön turvallisuuden.

Ohjelma kaikessa haasteellisuudessaan pyritään kasaamaan luonnollisesti siten että kaikki esiintymiset pääsisivät oikeuksiinsa. Emme tälläkään kertaa onnistuneet täysin välttämään päällekkäisyyksiä. Tällä kerralla meillä oli ensimmäistä kertaa mukana oikea esiintymislava ja ammattiäänimies Pekka, joka pelasti meidät järjestäjät niin monesta pinteestä tehden jos jonkinlaisia jippoja ja ihmeitä saaden ohjelman toimimaan aivan hienosti. Tästä kaikesta erityiskiitokset Pekalle!

Kulkeminen markkinatapahtumaan hieman syrjäisen sijainnin vuoksi järjestyy valitettavasti vain yksityisautoillen. Valitettavasti me emme pysty vaikuttamaan millään lailla julkisen liikenteen järjestymiseen tapahtumaan. Kerta toisensa jälkeen olemme selvittäneet ryhmäkuljetusten mahdollisuutta niin maa- kuin vesiteitse, siinä onnistumatta.

Antamanne palautteen laitamme visusti korvan taakse ja teemme entistä tiukemmin töitä luodaksemme seuraavasta tapahtumasta entistä onnistuneemman kokonaisuuden. Jos sinusta tämän lukijana tuntuu että haluaisit tulla mukaan tekemään tapahtumaa kanssamme, ota rohkeasti yhteyttä!

Toivomme tapaavamme Teidät kaikki ihanat ihmiset jälleen heinäkuussa 2020.

Kiittäen,

Medium aevun Hollolense ry tapahtumamuurahaiset

Keskiaikatapahtuma Hollolassa 2020 peruttu

Suomen hallitus on eilen linjannut, että kaikki yli 500 henkilön kokoontumiset on kielletty heinäkuun loppuun asti. Tämä tarkoittaa sitä, että joudumme valitettavasti siirtämään tapahtumaamme kokonaisella vuodella eteenpäin. Seuraava keskiaikatapahtuma järjestetään Hollolan kirkolla 16.-18.7.2021.

Vuosi on pitkä aika odottaa, mutta toivomme näkevämme teidät kaikki ensi kesänä!!

Medium Aevum Hollolense ry
Hallitus